20250809 114451 KopiowanieW sobotę 9 sierpnia odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez firmę Kikkoman dla KGIGW „Nad Kuzniczką” oraz KGW „Aktywni Reaktywni” z Brześcia. Mogliśmy na nich poznać znanego kucharza Daniela Brzezińskiego, który współpracuje z Pascalem Brodnickim. Prowadzi również kanał na YouTube „umami kuchnia azjatycka". Inicjatorom spotkania był prezes koła Paweł Jarosz.

Podczas spotkania uczestnicy mogli odkryć nieoczywiste zastosowania sosu sojowego w codziennym gotowaniu.

Sos sojowy okazał się niezastąpionym dodatkiem zarówno do tradycyjnych, jak i nowoczesnych potraw – takich jak pasta z fasoli, zupa z kalarepą i jabłkiem oraz placki ziemniaczane z sosem grzybowym.

Kucharz wraz z prowadzącym podzielili się cennymi radami, doradzili jak stosować sos i jak poruszać się po kuchni azjatyckiej.

Było pysznie, inspirująco i bardzo wesoło!

Magdalena Żak

20250809 114527 Kopiowanie

20250809 114731 Kopiowanie

20250809 121544 Kopiowanie

20250809 122139 Kopiowanie

20250809 123112 Kopiowanie

20250809 124040 Kopiowanie

received 653645240596884 Kopiowanie

received 690433887358325 Kopiowanie