KONKURS KULINARNY DLA KÓŁ GOSPODYŃ WIEJSKICH
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, organizuje V edycję konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów” dla Kół Gospodyń Wiejskich – drużyny składające się maksymalnie z trzech osób. Patronat nad konkursem objęło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Celem przedsięwzięcia jest promowanie regionalnych potraw przygotowanych z polskich produktów.
Konkurs jest przeprowadzany w trzech etapach:
I etap – to weryfikacja zgłoszeń w Krajowym Ośrodku Wsparcia Rolnictwa w Oddziale Terenowym w Kielcach,
II etap – przygotowanie potrawy przez zakwalifikowane zespoły podczas trwania Świętokrzyskiego Święta Zalewajki w Hucie Szklanej tj. 14 lipca 2019 r.
III etap - Finał konkursu. Najlepsze drużyny z całego kraju spotkają się we wrześniu br. podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu.